Veelgestelde vragen

Wat voor ons als fotografen van zelfsprekend is, is voor veel van onze opdrachtgevers niet iets waar dagelijks over wordt nagedacht. Onderstaand proberen wij antwoord te geven op veel voorkomende vragen bij het maken van productfoto’s. Mocht uw vraag er niet tussen staan of als u ons gewoon even wilt spreken over een bepaalde kwestie horen wij uiteraard graag van u.

Wat betekent ‘vrijstaand maken’?

Bij het vrijstaand maken wordt het onderwerp als het ware uitgeknipt en op een transparante achtergrond geplaatst. Dit heeft als voordeel dat het product ook op anderskleurige achtergronden kan worden gebruikt dan waarop het is gefotografeerd. 

Wat kost het vrijstaand maken van een beeld?

De kosten voor het vrijstaand maken zijn tussen € 5,- en € 15,- per beeld afhankelijk van de complexiteit van het onderwerp. 

Moeten productfoto’s altijd vrijstaand worden gemaakt?

Nee. Dat hoeft zeker niet altijd. Als het product op wit wordt gefotografeerd en als de schaduwen niet storend zijn kan de foto ook zo worden gebruikt.

Hoe lang duurt het om mijn producten te fotograferen?

Wij streven naar een levertijd van 48 uur na binnenkomst van de producten.

Jullie hebben een offerte voor mij gemaakt. Is er nog een manier om hier een percentage af te krijgen?

Wij offreren zeer scherp maar over een korting valt te praten als er geen harde deadline is en wij de fotografie naar eigen inzicht kunnen inplannen. Ook valt er vaak te bezuinigen door een opdracht goed voor te bereiden en producten bijvoorbeeld al uitgepakt en gemonteerd bij ons af te leveren.

Hoe komen mijn producten bij jullie en weer terug?

Wij zijn ook vaak op locatie aan het werk en dan is de studio wel eens onbemand. Daarom spreken wij altijd een exact moment af waarop de producten bij ons kunnen worden bezorgd. Desgewenst kunnen wij het vervoer van uw producten van en naar de studio ook mee begroten.

Zijn er maximale afmetingen en gewichten voor producten die jullie kunnen fotograferen?

Eigenlijk niet! Wij hebben zelfs al eens een speedboot van 7 meter in de studio gehad. Voor nog grotere objecten kunnen wij altijd een huurstudio regelen.

Werken jullie ook op locatie?

Jazeker, als het door productionele redenen handiger is om op locatie te fotograferen doen wij dat graag.